Vruchtbare Bodem
Door Dr Patrick Quanten
Voor mij verschillen ziekte en ongemakken bij mensen niet van deze bij planten. En zo ook is onze Westerse reactie erop hetzelfde geweest. We geloven dat de oorzaak van alle ziekte buiten het organisme ligt, dat er een invasie van een insect, een parasiet of een schimmel heeft plaats gevonden; de genezing houdt dan in de indringer te doden.
Noch in het menselijke leven noch in het plantaardige leven heeft deze aanpak de gezondheidsgraad verhoogd. Na een "hoera"-periode in het begin, worden we geconfronteerd met problemen die het rechtstreekse gevolg zijn van onze benadering van ziekte, zoals superinsecten, nieuwe infecties, en verschrikkelijke neveneffecten van de moordmethodes die we gebruiken. De politiek om alles te doden lijkt niet erg goed te werken, en de natuur begint terug te vechten, met veel meer kracht dan we konden verwachten.
Met tegenzin beginnen we toe te geven dat gezond zijn veel te maken heeft met het eten van het juiste voedsel. Maar wat we met "het juiste voedsel" bedoelen is niet universeel aanvaard, en "goed" is, om te beginnen, nog eens een volledig ander onderwerp. Maar de natuur houdt heel weinig rekening met wat de Voedselindustrie goed vindt. De natuur is goed, altijd. De natuur kent geen dogma's. Ze kent alleen de wet van voortdurende verandering.
Terwijl de industrie en zijn wetenschappers het druk hebben met het samenvoegen van de ingrediënten en concentraties van elk deel in elk stukje voedsel dat we tot ons nemen, is de natuur bezig met het produceren van "levend" voedsel. Onze wetenschappers lijken enkele cruciale waarnemingen te negeren in hun zoektocht naar het vaststellen wat "goed" voor ons is.
- Vele experimenten hebben aangetoond dat het soort bodem eigenlijk onbelangrijk is en dat kwaliteitsvoedsel zowel in volle zandgrond kan geproduceerd worden als zelfs zonder grond, met behulp van een oplossing van hoogwaardige voedingsstoffen.
- Een kwalitatief hoogstaand product werd ook al geteeld in bijna alle klimatologische omstandigheden die bekend zijn bij de mens.
- Kunstmatige meststoffen hebben de bodem uitgeput, niet verrijkt, en wel in zulke mate dat het tientallen jaren zal duren voor het regeneratieproces effectief kan zijn.
- De beste biologische oogst wordt geproduceerd door amateurs, die geen kunstmatige middelen gebruiken. Het is interessant om te zien dat de industrie heel hard probeert om deze mensen uit te roeien onder het mom van Openbare Gezondheid.
Misschien is de hamvraag wat gezond voedsel bevat en waar het bij ongezond voedsel aan ontbreekt. Wat maakt voedsel eigenlijk "gezond"?
In voorgaande artikels hebben we ontdekt dat het antwoord Leven is. (Zie "Gezond Voedsel") Maar waaruit bestaat Leven eigenlijk?
Wat is "Leven"?
Het woordenboek brengt ons niet veel verder maar het is altijd de moeite waard om er even naar te kijken:
Leven is de toestand of kwaliteit die levende wezens of organismen onderscheidt van dode en van anorganische materie, hoofdzakelijk gekenmerkt door stofwisseling, groei, en de mogelijkheid zich voort te planten en te reageren op stimuli.
Het is onmiddellijk duidelijk dat de definitie van Leven enkel gegeven kan worden met betrekking tot dood – en daaruit volgt dood met betrekking tot Leven. Dat geeft ons eigenlijk geen werkbare beschrijving, net zoals gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is.
Het is wel interessant dat de definitie de mogelijkheid zich voort te planten omvat, hetgeen betekent dat het meeste genetisch gemanipuleerde voedsel niet gezond is omdat de mogelijkheid om zich voort te planten één van de eigenschappen is die verloren gaan tijdens het proces. Eenvoudige voorbeelden vinden we bij pitloze druiven en pitloze satsumas en sinaasappels. Veel van de genetisch gemanipuleerde gewassen zoals koren, maïs en soja lijden aan hetzelfde gebrek, evenals een groot aantal "gemaakte" bloemen. Het feit dat deze planten zich niet kunnen voortplanten is niet belangrijk voor de voedselindustrie, zolang zij maar voordeel hebben vanuit een marketing standpunt.
Het materiële concept van de aard van leven kijkt naar het leven met al zijn fysieke, mentale en psychische fenomenen als zijnde manifestaties van de elektrische, magnetische en fysiochemische activiteiten van de fysieke materiële elementen. Vanuit dit standpunt, is leven een soort van "spontane ontbranding", of een opeenvolging van gistingen of chemische veranderingen.
Maar alle dingen in de natuur, van een opkomende gedachte of emotie tot het hardste stukje diamant of platinum, zijn uitdrukkingen van beweging of vibratie. Tot voor enkele jaren veronderstelde de fysica dat een atoom het kleinste deeltje van een gegeven materieel element was. Nu hebben we reden om aan te nemen dat er geen vaste materie bestaat, omdat het atoom meer ruimte bevat dan eender wat anders, en dat het atoom niet, bijlange niet, het kleinste deeltje in het universum is. Tweeduizend jaar geleden onderwees Pythagoras dat alle materie samengesteld was uit drie elementen: een basis bestanddeel, beweging en aantal. Het is interessant om te merken dat de moderne wetenschap de leringen van deze oude filosoof lijkt te bewijzen.
Als Leven vibratie is, dan is "levend voedsel" voedsel met een vibrationele energie. Bezit organisch geteeld voedsel deze levende energie? Wat betekent "organisch"? – Terug naar het woordenboek.
Organisch is, 1. van, met betrekking tot, of afkomstig van levende planten en dieren 2. van of met betrekking tot dierlijke of plantaardige bestanddelen of producten met een koolstof basis. 3. van of met betrekking tot één of meerdere organen van een plant of een dier 4. van, met betrekking tot, of behorende tot de klasse van chemische bestanddelen die gevormd worden uit koolstof... 8. van, met betrekking tot, of geteeld met gebruik van meststoffen of pesticiden afkomstig uit dierlijke of plantaardige materie 9. eender welke stof, zoals een meststof of pesticide, die afkomstig is van dierlijke of plantaardige materie.
Heb je nog steeds het vertrouwde gevoel dat "organisch geteeld" voedsel het antwoord is voor je gezondheidsproblemen? Of misschien zie je weer een ander legaal mijnenveld, resulterend in een andere manier om meer geld te verdienen zonder veel te moeten veranderen aan ons systeem van massaproductie? Wat is het antwoord dan wel?
Het Verschil tussen Organische en Levend georganiseerde Materie
Professor Béchamps, de ontdekker van de microzymen (Zie "De Oorsprong van Ziektekiemen"), heeft duidelijk het verschil tussen organische en levend georganiseerde bestanddelen uitgelegd. Hij leerde ons dat hetgeen chemici "organische" materie noemen bestaat uit verschillende combinaties van koolstof met andere elementen van materie, terwijl "levend georganiseerde" bestanddelen deze zijn die levende microzymen bevatten. Dit bevestigt op zichzelf dat het levende voedsel en de levende medicijnen uit de natuur van plantaardige en dierlijke materie niet kunnen nagemaakt worden en vervangen kunnen worden door de chemicus in zijn laboratorium. De organische materie van de chemicus leeft niet en bevat geen microzymen, waarvan de giststoffen al de grote veranderingen in het stofwisselingsproces van het levende lichaam produceren. Om levend georganiseerd voedsel en medicijnen te kunnen produceren zou de chemicus de macht moeten hebben om microzymen te produceren, en die heeft hij niet. Terwijl ik wel toegeef dat de zogenoemde organische samenstellingen minder vernietigend zijn dan anorganische mineralen zoals kwik, arsenicum, enz. in hun ruwe, aardse vorm, is het ook absoluut waar dat de samenstellingen van koolstof en proteïne, die door de chemicus in het laboratorium geproduceerd worden, de plaats niet kunnen innemen van het levende voedsel en medicijnen uit de natuur in plantaardig, dierlijk en menselijk protoplasma. Het werd aangetoond, door wetenschappers van de school voor Natuurlijke Genezing, lange tijd geleden, dat dieren die gevoed werden met chemisch zuiver zetmeel, witte suiker en ander organische of gelijkaardige voedselelementen sneller sterven dan dieren die niets anders dan water krijgen.
De beweringen van Professor Béchamps worden bewezen door het feit dat organische of gelijkaardige voedselbestanddelen (beiden zijn identiek van aard) het leven niet kunnen onderhouden. Met andere woorden, kunstmatig geproduceerd voedsel, zoals vetarme producten, kunstmatige zoetstoffen, vegetarische vleesproducten, koolstofhoudende dranken, en vele anderen, zijn niet voedzaam voor ons en kunnen ons leven niet in stand houden.
Meer zelfs, er werd aangenomen dat alle giststoffen die het voedsel verteren, door het lichaam geproduceerd worden. Nu blijkt dat voor een groot gedeelte de giststoffen die het voedsel verteren al in het voedsel zelf aanwezig zijn, vooropgesteld natuurlijk dat het voedsel van het levend georganiseerde type is. Daarentegen is kunstmatig gemaakt voedsel onverteerbaar omdat het niet de nodige levende giststoffen bevat. Wat er met dieren en mensen regelmatig gebeurt als ze een microzyme-arm dieet krijgen wordt duidelijk bewezen door het volgende experiment.
Lady Eve Balfour van de Bodem Vereniging in de US laat ons kennis maken met een experiment (Dr F M Pottinger, gepubliceerd in het Amerikaanse Magazine voor Orthodontie en Orale Operaties, (Journal of Orthodontics and Oral Surgery, Volume 32, No 8, Augustus 1946) waarbij katten gevoederd werden op verschillende diëten, gaande van een dieet van volledig rauw voedsel en melk tot een dieet volledig samengesteld uit geproduceerde, gekookte en gepasteuriseerde producten. Dit gebeurde gedurende verschillende generaties van de katten en de dieren die gevoederd werden met het rauwe volwaardige voedsel bleven gezond en vruchtbaar, maar de anderen werden hoe langer hoe zieker en uiteindelijk steriel. Meer zelfs, de grond in de bakken van de goed gevoede katten was vruchtbaar en bracht gezonde planten voort, maar in de andere bakken zagen we verschillende gradaties van onvruchtbaarheid. Dit leidt tot het besluit dat gezondheid en vitaliteit een cyclus is die begint in de grond, doorheen de planten, dieren en mensen gaat, en terug keert naar de grond.
Wat zijn Microzymen?
Microzymen zijn kleine lichaampjes die we vinden in de lucht, het water en de bodem, en in alle manifestaties hiervan, in alle levende cellen van eender welke soort. Microzymen zijn letterlijk overal. Ze overleven elke gebeurtenis die planten, dieren, bacteriën, zwammen, en mensen zullen doden. Ze worden aangetroffen in bodemmonsters van 60 miljoen jaar oud. Ze hebben weerstand geboden aan blootstelling aan temperaturen van 200°C en meer. Ze hebben blootstelling aan 50.000 rem nucleaire straling overleefd. Dit is veel meer dan voldoende is om eender welk levend wezen te doden. Ze konden niet beïnvloed worden door eender welk zuur. Als ze genomen werden uit restanten van centrifuge was het onmogelijk om ze met een diamanten mes door te snijden.
De beangstigende conclusie is dat deze minuscule levensvormen onverwoestbaar zijn. Bij de dood van hun gastheren, zoals wijzelf, keren ze terug naar de aarde waar ze verder leven.
Microzymen kunnen zich ontwikkelen tot eender welk levend organisme, van walvissen tot amoeben, van vogels tot mensen, van planten tot insecten en ziektekiemen. Microzymen die een bepaald levend organisme gecreëerd hebben kunnen iets anders beginnen te produceren in een later stadium of zelfs terwijl ze nog aanwezig zijn in de cel van dat organisme. Ze kunnen moleculen, proteïnen, cellen, organen en een heel organisme produceren. Ze kunnen bacteriën, parasieten, zwammen, produceren binnen eender welk levend organisme, of dit nu een plant of een dier is.
Hoe weten microzymen tot wat ze zich moeten ontwikkelen?
Antwoord, dat weten ze niet.
Microzymen zijn niets meer dan lichaampjes die werken als een transformator, waardoor energetische invloeden georganiseerd en verbeterd worden. De energie die microzymen vrijlaten in hun onmiddellijke omgeving zet de processen van verandering in gang. Wat er zich echt ontwikkelt hangt volledig af van de "bodem" waarin de microzymen bestaan. De werkelijke inhoud en de onderlinge relatie van de individuele bestanddelen van de onmiddellijke omgeving bepalen wat de Natuur gaat produceren op dat ogenblik in de tijd, volgens de invloeden die op dat moment gelden. We moeten rekening houden met een breed gamma van invloeden als we de stappen die volgen volledig willen begrijpen. De onmiddellijke omgeving met al zijn bestanddelen, die de bouwstenen zijn van de natuur, is heel belangrijk, maar we weten ook dat druk en temperatuur een cruciale rol spelen bij de transformatie processen die plaats vinden in de natuur.
Andere dingen die in overweging genomen moeten worden zijn:
- Het is al tientallen jaren bekend dat, gegeven de juiste omstandigheden van druk en temperatuur, een bepaald stabiel chemisch element zich kan veranderen naar een ander. Bijvoorbeeld, magnesium (no. 12) wordt calcium (no. 20) onder aanwezigheid van zuurstof (no. 8). Gelijkaardig, stikstof (no. 7) kan veranderd worden naar zuurstof (no. 8) onder aanwezigheid van waterstof (no. 1). Dit betekent ook dat alle mineralen die je lichaam nodig heeft door je lichaam gemaakt worden, vooropgesteld dat het gezond is, en hieruit volgt dat deze niet als supplementen genomen moeten worden.
- Als de lava van een vulkaanuitbarsting alle leven vernietigt, hoe kan het leven zich dan zelf regenereren, zelfs op afgelegen eilanden waar de theorie van nieuw leven "dat binnen gevlogen komt op de vleugels van de wind" niet geldt?
- Alle lichamen, mensen, dieren en planten zijn zwaarder na de dood dan ervoor. Dit is tengevolge van het feit dat als ze levend zijn, alle weefsels vibreren en onderhevig zijn aan een opheffende kracht die het zwaartekrachtveld tegenwerkt. Elk medium dat niet in staat is om te ademen, als het leven eruit verdwenen is, wordt daardoor zwaarder.
- Tot nog toe is niemand geslaagd in het kunstmatig produceren van zeewater dat het natuurlijke leven in stand houdt. En toch is het niets meer dan zout water, of niet?
- Planten groeien beter wanneer men ze plant tijdens een wassende maan. Meer zelfs, het sterrenteken waar de maan zich in bevindt op het ogenblik van het planten beïnvloedt de groei van de plant en het bijeen brengen van de planten met hun juiste teken zal een betere oogst voortbrengen. Ram, Leeuw en Boogschutter zijn vuur tekens en stimuleren de groei van alle vruchten en groenten die eetbare zaden produceren. Stier, Maagd en Steenbok zijn aarde tekens en zijn het beste voor wortelgewassen zoals aardappelen en wortelen. Tweelingen, Weegschaal en Waterman zijn lucht tekens en het meest geschikt voor alle soorten bloemen en voor groenten zoals broccoli en bloemkool. Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn water tekens en zijn het best voor bladgroenten zoals kolen en sla. Planten worden best geoogst tijdens een afnemende maan.
Hoe werkt het?
Microzymen zijn overal en zijn essentieel voor het leven, zowel voor het begin als voor het onderhouden ervan.
De microzymen in de aarde, bijvoorbeeld, zullen, gegeven een set van invloeden, veranderingen opstarten in hun onmiddellijke omgeving. Wat er geproduceerd zal worden hangt af van de chemische omgeving, maar ook van het soort invloeden op dat specifieke tijdstip. Hierbij horen ook kosmische invloeden evenals de meer voor de hand liggende zoals het klimaat. Tengevolge hiervan kan de aarde dan planten produceren, veranderingen van de bodem door ontbinding, maar ook dieren zoals bacteriën, insecten en wormen. Het soort product dat zich zal ontwikkelen is een rechtstreeks resultaat van een set van invloeden op de aarde zelf via het energie transformerende lichaam van de microzyme. Het product zelf zal op zijn beurt de omgeving veranderen en hierdoor de verdere ontwikkeling bepalen.
Om een gezonde en evenwichtige ontwikkeling te garanderen is het essentieel om de omgeving te voeden door afvalproducten op de meest efficiënte manier te gebruiken. Dit betekent dat men natuurlijke ontbinding van materie moet laten plaats vinden en dit zelfs moet aanmoedigen en verbeteren, door gebruik te maken van de natuurlijke invloeden op de meest efficiënte manier. Dit verzekert een volledig en efficiënt ontbindingsproces waarbij alle componenten in hun best mogelijke "levende" toestand terug kunnen keren naar de aarde (basis chemische elementen en moleculen), de lucht (gasvormend gistingsproces), en het water.
Water is een essentiële en cruciale drager van energieboodschappen zoals bewezen is in de Homeopathie. Hier krijgen we te maken met twee eigenaardige fenomenen: de potentie factor, en de wet "Het gelijke geneest het gelijke".
Ten eerste merkte men dat hoe hoger de verdunning van de moedertinctuur, de basisremedie, en hierdoor hoe minder chemische elementen van de basisremedie overbleven in de wateroplossing, hoe krachtiger de verdunning wordt, hoe efficiënter de remedie wordt. In zuiver chemische termen is dit onzin, maar het is een goed uitgeteste en geregistreerde waarneming. Zelfs zeer giftige stoffen worden goede geneesmiddelen eens ze verdund zijn naar een homeopathische vorm. Omdat er geen chemisch element, met betrekking tot de moedertinctuur, kan terug gevonden worden in de homeopathische remedie, wordt er gezegd dat het water de kwaliteiten van de stoffen, waarmee het in contact gekomen is, heeft "onthouden". We hebben hier duidelijk te maken met energieën en niet met chemische elementen, en met een systeem dat in de natuur voortdurend gebruikt wordt, als het water door de grond stroomt zal het de energetische informatie "opnemen" van alles waarmee het in contact gekomen is.
Het tweede "vreemde" ding in de homeopathie is de wet die zegt dat Het gelijke het gelijke geneest. Zover het de rest van de maatschappij betreft is dit nonsens; het is het rechtstreeks tegengestelde dat geneest. Anti- is het meest gebruikte woord in de medische taal! Hoe komt het dan dat homeopathie ziekte kan genezen door het toedienen van een remedie – of tenminste een met water verdunde versie – waarvan bekend staat dat het die bepaalde ziekte veroorzaakt? Wat is er zo verschillend met het Westerse medische systeem dat we het bijna onmogelijk vinden om dit te begrijpen? Het is de invalshoek! (link met "Het Standpunt") Homeopathie heeft een fundamentele natuurwet erkend : Elke acute ziekte is het resultaat van een poging tot zuivering en genezing van de natuur. Als een bepaalde set van ziektesymptomen het resultaat is van een poging tot genezing van de natuur, niet de oorzaak van de ziekte, en ik een remedie geef die dezelfde of gelijkaardige symptomen produceert in het systeem, dan help ik toch de natuur in haar poging om de abnormale toestand te overwinnen? In zo'n geval zal de toegediende homeopathische remedie de acute reactie niet onderdrukken, maar zal ze mee helpen en hierdoor het helingsproces versnellen.
Waarom is water hier zo belangrijk?
Water wordt gevormd in de hogere regionen van onze atmosfeer en valt neer op de aarde en brengt dus energieën van hoog boven ons met zich mee. Water wordt ook gevormd in de diepere lagen van de aardkorst en beweegt zich naar boven om als frisse bron aan het oppervlak te verschijnen en dit brengt energieën van diep onder ons met zich mee. Water beweegt zich gemakkelijk over het oppervlak en verdeelt zo zijn energie aan een grote verscheidenheid van stoffen. Het is de homeopathische boodschapper die de levende processen dirigeert, omdat water boodschappen verzamelt en deze met zich mee brengt van uit alle hoeken van het universum. Dus?
Bijna alle levende wezens zijn samengesteld uit water, en mensen zijn een belangrijk voorbeeld hiervan. Dat op zichzelf maakt het essentieel om de energieboodschappen van het water in de aarde, de lucht, de planten en dieren in overweging te nemen. Er is een voortdurende wisselwerking van deze boodschappen tussen de buitenkant en de binnenkant van de cellen en lichamen.
Mensen zijn wat ze eten en op deze manier wordt een vicieuze cirkel gesloten: vervuild water kan geen volwaardig voedsel creëren; hierdoor kunnen besmet water en vergiftigd voedsel geen gezond bloed creëren; hierdoor verhindert ongezond bloed een gezond functioneren van de psyche; hierdoor zullen deze gedegenereerde kwaliteiten overgedragen worden aan latere generaties door de productie van genetisch verstoorde, zaadachtige materie.
Als ouders leren hoe ze kinderen moeten voortbrengen in overeenstemming met de natuurwetten, hoe ze hun lichamen en karakters kunnen kneden in harmonie en schoonheid alvorens het nieuwe leven het daglicht ziet, als ze erin slagen om hun nakomelingen op te voeden met een gezond lichaam en een krachtige geest, dan zullen we echte soorten van mooie menselijke exemplaren hebben, en kinderen zullen minder snel een vloek en een last worden voor zichzelf, voor hen die hen op de wereld zetten of voor de maatschappij als geheel. Kinderen die zo geboren en opgevoed worden, in harmonie met de wetten van hun wezen, zouden de toekomstige meesters van de aarde kunnen worden, een echte en nobele aristocratie van gezondheid.
Nawoord
Ik ben er me goed van bewust dat deze informatie diametrisch tegengesteld is aan het algemene geloofssysteem van onze maatschappij. De wetenschap heeft een systeem ontworpen dat aan ons allemaal aangeleerd wordt als zijnde de waarheid, als een dogma. Maar de wetenschap heeft ook bewezen dat deze dogma's fout zijn. Dit wordt ons echter niet verteld. Maar ik kan niet stil blijven zitten en veinzen dat ik het niet weet.
In het begin is er absolute verbazing over het feit dat er zoveel informatie is die het publiek niet bereikt. Dan is er horror bij het realiseren dat onze informatiedienst uitermate selectief is in wat ze aan ons presenteert. En tenslotte is er opgetogenheid over het gezond verstand en de hoop die gevonden kan worden in de openbaringen van de wetenschap, vooral in de onderdrukte delen ervan.
Zoveel werd er zonder omkijken genegeerd als zijnde "belachelijk" of "onwetenschappelijk" door een kleine gemeenschap, die zich erg bedreigd voelt in hun positie als experten. Een benadering van het leven in al zijn aspecten opdelen in stukken en brokken zal altijd een gemakkelijk te manipuleren proefopstelling zijn om het verwachte resultaat te bekomen en de waarde van het andere onderzoek "af te keuren". Hoe meer men de verwarringen van deze wereld bestudeert, hoe meer men met afschuw vervuld raakt door de kortzichtigheid en kleingeestigheid, hetgeen een voorwaarde lijkt te zijn voor aanvaarding in deze wereld van witte jassen, waar het erop lijkt dat elk beetje onderzoek geïsoleerd van alle anderen uitgevoerd wordt. Een globale, brede kijk op de wereld en de natuur lijkt er niet te bestaan, of zelfs erger nog, daar worden wij van afgeschermd.
Vele stukjes van een grote puzzel geven je de indruk dat de foto die op de doos staat fout is. Hierdoor start de zoektocht naar meer puzzelstukjes, in een poging om een beter idee te krijgen van het overkoepelende beeld waar we naar kijken. Ik kan niet stoppen om zelf meer en meer informatie te willen, en elke keer opnieuw past een ander concept of wetenschappelijk feit in de puzzel, en zo komt er weer een nieuwe prikkel om ermee verder te gaan.
Ik vrees ervoor dat het Westerse concept over het Leven, de Natuur, Gezondheid en Ziekte zo ver verwijderd is van de Waarheid als maar mogelijk is. En dat is triest op zichzelf, omdat onwetendheid het Leven nog meer op een mysterie doet lijken en op een vreselijke draak die bestreden moet worden. Maar nog erger is het feit dat we als maatschappij tot in het extreme gefixeerd zijn om onze standpunten in de rest van de wereld te implementeren, totaal verblind voor de gevolgen van het verlies aan kennis voor een hele groep mensen. Hun geloofssystemen vervangen met de leegte en angsten van onze levens levert hen volledig over aan onze genade.
Maar het aan het licht gekomen bewijs van een andere Natuur, anders dan de kijk van onze maatschappij, geeft ons vruchtbare grond om Waarheid en Begrip te koesteren. Uiteindelijk zullen de mensen de kracht vinden om de valsheid binnen onze wetenschap de rug toe te keren en de realiteit van de Natuur te aanschouwen.
We hebben vruchtbare grond nodig in de lucht, de bodem en het water, evenals in en rond elke levende cel, zodat microzymen een kwalitatief Leven kunnen produceren.